Puglia u prezantohet delegatëve të G20, që janë mbledhur për të biseduar me kompanitë bujqësore të Coldiretti Puglia dhe Campagna Amica, për përsosmërinë agro-ushqimore të gjithë territorit në bashkëpunim me bashkinë e Barit. Shfaqja live, do të hapet – me gatimet tradicionale, që nga buka e famshme e Altamurës, mishrat, djathërat apulianë shoqëruar me fokaçet nga Laterza, makaronat me domate të freskëta deri në provat e vajit të ullirit ekstra të virgjër.
Sektori i ushqimit dhe verës është forca e vërtetë lëvizëse e ekonomisë turistike apuliane “Ushqimi dhe vera përfaqësojnë forcën lëvizëse për zhvillimin e të gjithë territorit, një element i promovimit të peizazhit, kulturës dhe G20 do të jetë një mundësi e për të paraqitur këto vlera të jashtëzakonshme të Pulias”, për Savino Muraglia, president i Coldiretti Puglia.
Ushqimi është “zëri kryesor i buxhetit të familjeve që vijnë me pushime në Pulia dhe rreth një e treta e shpenzimeve italiane dhe të huaja të destinuara për tryezat në restorante, piceri, trattori ose shtëpi fermash, por gjithashtu dhe ushqimet në rrugë ose specialitete ushqimd dhe verë, pa harruar suveniret ”, thotë Muraglia për Telebarin.//telebari