Posted in Shkencë

Katër femrat që po përgatiten të shkelin në Hënë: Ky është ekipi i ri i astronautëve të NASA

Besfort Islami NASA ka prezantuar numrin e ri të astronautëve, disa prej të cilëve një ditë mund të ecin në sipërfaqen e Hënës apo edhe…

Continue Reading Katër femrat që po përgatiten të shkelin në Hënë: Ky është ekipi i ri i astronautëve të NASA
Posted in Shkencë

Më afër se satelitet, “Perëndia e së keqes” frikëson shkencëtarët

Një deklaratë shumë e diskutueshme erdhi nga Rusia për asteroidin 99941  Apophis. cili e ka marrë  emrin nga perëndia e së keqes “Apophis” sipas mitologfjisë…

Continue Reading Më afër se satelitet, “Perëndia e së keqes” frikëson shkencëtarët
Posted in Shkencë Teknologji

Ekonomistët: Ngrohja globale mund të kushtojë 30 trilionë dollarë në vit deri në vitin 2075

Rezultatet e sondazhit të zhvilluar nga Instituti i Politikave të Universitetit të New York-ut me 738 ekonomistë që jetojnë në vende të ndryshme dhe që…

Continue Reading Ekonomistët: Ngrohja globale mund të kushtojë 30 trilionë dollarë në vit deri në vitin 2075
Posted in Shkencë

Teleskopi i ri i NASA do të funksionojë për vetëm 10 vite

Pas lançimit shumë të suksesshëm të teleskopit hapësinore James Webb nga NASA, agjencia ditën e sotme tha se misioni i saj nuk do të zgjasë…

Continue Reading Teleskopi i ri i NASA do të funksionojë për vetëm 10 vite
Posted in Shkencë

Sa e përgatitur është Toka, për përplasjen e mundshme të një asteroidi?

Ndryshe nga sa mund të keni lexuar kohët e fundit, Toka nuk do të shkatërrohet nga asteroidi “Apophis” më 13 prill 2029. As “Bennu”, një…

Continue Reading Sa e përgatitur është Toka, për përplasjen e mundshme të një asteroidi?